Despre noi - Istoria MAGGI
Primii pasi - Inceputurile MAGGI

Pe 9 octombrie s-a nascut Julius Michael Johannes Maggi, un tanar energic cu spirit antreprenorial. Julius Magi a facut primii pasi in acest domeniu in momentul in care la varsta de 23 de ani a preluat conducerea afacerii familiei sale, o moara de macinat din orasul Kemptthal, aproape de Zürich, in Elvetia.

In tot acest timp Julius Maggi realizeaza ca alimentatia muncitorilor este deficitara, din cauza lipsei timpului si a banilor, asa ca incepe sa cerceteze si sa lucreze impreuna cu doctorul Fridolin Schuler la metode de imbunatatire a nutritiei in randul clasei muncitoare.

Aceste preocupari au facut ca, in cativa ani, sa apara primul produs MAGGI: prima faina de leguminoase, care s-a bucurat de un real succes. Prima faina de leguminoase a aparut datorita faptului ca Julius Maggi si-a dat seama ca e nevoie de un produs care sa asigure o hrana satioasa si rapida pentru muncitori. Astfel a aparut MAGGI, un produs care a transformat viitorul si modul in care gateau milioane de oameni.

Se lanseaza doua dintre cele mai importante produse MAGGI: supele si condimentul lichid. Supele „gata preparate” au inlocuit in timp faina de leguminoase. Condimentul lichid MAGGI, in inconfundabilul flacon maro, a cunoscut un asemenea succes, incat o planta cu gust similar, leusteanul, ia numele de “iarba MAGGI” in limbajul popular.

Numele MAGGI a inceput sa fie promovat in lumea intreaga prin intermediul diverselor suporturi publicitare: anunturi in reviste, afise si panouri din metal.
MAGGI se extinde la nivel international

Rezultatele obtinute de-a lungul timpului si increderea in potentialul produselor MAGGI i-au dat curajul necesar lui Julius Maggi sa se extinda pe plan international in anii ce urmeaza. Julius Maggi deschide sucursale la Paris, Berlin, Singen, Viena, Begrenz, Londra si chiar in Statele Unite.

MAGGI devine societate comerciala cu denumirea Fabrica de produse alimentare MAGGI. Aceasta schimbare a facut parte din strategia de extindere, avand rolul de a obtine mai mult capital.

Julius Maggi si-a inregistrat semnatura si variatiile numelui sau in mai multe tari. In Elvetia, el a protejat nu mai putin de 18 variatii diferite ale numelui sau, de la Magi la Magique, pentru a indeparta potentialii imitatori.

A aparut Cubul MAGGI sau cubul bouillon. In unele tari acest produs a inceput sa fie atat de popular incat a devenit parte din bucataria locala.
MAGGI fuzioneaza cu Nestlé
Dupa disparitia lui Julius Maggi, societatea s-a transformat intr-un holding numit Allgemeine Maggi-Gesellschaft. Aceasta etapa a fost una dintre cele mai importante din istoria companiei.

Compania, redenumita intre timp ca Alimentana SA, a fuzionat cu grupul Nestlé, devenind astfel Nestlé-Alimentana SA, actualul Nestlé. Fuziunea a fost o potrivire naturala, ambele companii fiind elvetiene si impartasind aceeasi viziune asupra produselor alimentare.
Dezvoltarea portofoliului MAGGI

Se lanseaza MAGGI Fondor, un condiment pudra foarte usor de folosit, cunoscut inainte doar sub forma de cub. Acesta devine de acum disponibil intr-un recipient nou si usor de folosit.
Sunt lansate conservele Ravioli de la MAGGI. Succesul urias pe care l-au avut determina Nestlé sa lanseze mai multe preparate alimentare deja pregatite, acestea devenind un nou segment de crestere.
MAGGI in Romania

Brandul MAGGI a fost introdus prima oara pe piata romaneasca in 1995, de catre Nestlé Romania. Acesta este momentul in care MAGGI a devenit partenerul nostru in bucatarie, pentru cele mai placute retete, savurate alaturi de cei dragi.
Apare MAGGI Secretul Gustului, condimentul universal care da un plus de savoare mancarurilor. MAGGI Secretul Gustului a ajuns produsul-vedeta din gama MAGGI si un ajutor de nadejde pentru toate gospodinele.
Campania MAGGI Urmeaza-ti inima si castiga - aproape 500 de romani si-au urmat inima si au castigat cu MAGGI. Intreaga tara s-a lasat cucerita de campania MAGGI care a umplut ferestrele romanilor cu inimi MAGGI.
Apare MAGGI Fidelicios, produsul delicios care vine in ajutorul oricui ii este foame si vrea sa gateasca rapid si simplu pentru cei dragi.